Met een bodyscanner kun je eenvoudig en snel een lichaamsanalyse maken en veranderingen in het lichaam visualiseren. Vanwege de snelle en eenvoudige manier van meten, maken verschillende sectoren er dankbaar gebruik van. Artsen, diëtisten en sportscholen gebruiken een bodyscanner om nauwkeurige diagnoses te maken en om een gericht behandelplan op te stellen. Zij trekken hiermee meer klanten naar hun praktijk of sportschool dan hun concurrenten! Ze kunnen hen immers meer informatie geven over hun lichaam.   

Wat is een bodyscanner?

Met dit apparaat kun je het lichaam in 3D weergeven. Je ziet niet alleen cijfers, maar ook een visuele weergave. Op deze manier kun je de voortgang niet alleen zien in percentages, maar je ziet ook het verschil in lichaamsvorm in 3D. Het is de snelste en meest nauwkeurige manier om het lichaam en metingen zichtbaar te maken. Hiermee kunnen klanten of patiënten op een gevisualiseerde manier zien dat hun lichaam verandert. Ook krijgen klanten en patiënten meer inzicht in hun lichaamssamenstelling. 

De voordelen van een bodyscanner

Met een lichaamsanalyse word je je bewust van de risico’s die je loopt of word je juist gerustgesteld. Je krijgt direct de uitslag en informatie, waardoor je bewust gezonder kunt gaan leven. Zo kun je risico’s verlagen. Deze visualisatie is zeer goed voor de motivatie. Het brengt zelfs topsporters naar het hoogste niveau. Een lichaamsanalyse spoort mensen aan om hun gezondheid en lichaamsbouw op een andere manier te evalueren. 

Wat is een lichaamsanalyse?

Een bodyscanner heeft slechts tien seconden nodig om een gedetailleerde lichaamsanalyse te maken. In het lichamelijk onderzoeksrapport staat een 3D model, meerdere omtrekmetingen, een houdingsanalyse en een analyse van de lichaamssamenstelling. 

 

De bodyscanner meet de lichaamsomtrekken tot op de millimeter nauwkeurig, inclusief armen, benen, borst, taille en heupen. De houdingsanalyse toont de balans van het hoofd, de schouders, de taille, de knieën en de benen. Ook kun je de positie van rug, wervelkolom en bekken meten. Met een analyse van de lichaamssamenstelling kun je vaststellen voor hoeveel procent het lichaam uit water, botmassa, spiermassa en vetmassa bestaat. Ook kun je hiermee de BMI (Body Mass Index) bepalen. 

Een gezonde balans tussen vet- en spiermassa is belangrijk voor je gezondheid. Ons lichaam heeft vet nodig als energievoorraad, maar teveel vetweefsel is natuurlijk wel ongezond. Een  gezonde lichaamssamenstelling verkleint het risico op hartaandoeningen, kanker en bijvoorbeeld diabetes. Met alle informatie uit de lichaamsanalyse kunnen artsen, diëtisten en sportscholen gericht aan de slag met een persoonlijke training, voedingsadvies of behandelplan voor hun klanten of patiënten.